Voor 23.59 besteld, morgen in huis.
Gratis thuis bezorgd, ook op zondag!
Gratis retour bij Coolblue.

Advies over smart lampen

Een van de meest populaire smart home-categorieën is slimme verlichting. Deze verlichting kun je overal in huis gebruiken, is op afstand te bedienen en kan vaak communiceren met andere smart home-apparatuur. Met smart verlichting bepaal je zelf de verlichting in het hele huis.

Hulp bij het vinden van jouw ideale smart lamp

Smart Lampen komen in vele soorten en maten voor. Smart lampen geven een nieuwe betekenis aan je verlichting en interieur. Met je smartphone of tablet kun je via een app de verlichting bedienen en stel je zo een gewenste lichtkleur en helderheid in. Met smart lampen heb je de mogelijkheid tot een oneindige hoeveelheid lichtscènes en zo creëer je de perfecte sfeer voor elk moment. Het assortiment bestaat uit losse smart lampen, volledige armaturen en smart led strips. Bij veel van deze smart lampen heb je in de meeste gevallen wel een bridge nodig die de schakeling regelt tussen de app op je smartphone en de slimme verlichting zelf.

Enkele smart lamp of starterset?

Omdat smart lampen een stukje duurder zijn als gewone led lampen kun je het eerst proberen met een losse lamp. Hierbij heb je nog wel de keuze uit lampen die aangestuurd worden door een bridge of lampen die zelf de verbinding opzetten tussen lamp en je smartphone of tablet. Het voordeel van een starterset is dat je direct meerdere lampen in huis hebt en hier later gemakkelijk lampen aan toe kunt voegen. Ook zal je aan een starterset meer hebben omdat je hiermee nagenoeg de verlichting in één ruimte kan vervangen. Benieuwd naar de beschikbare smart lamp startpakketten? Neem dan een kijkje bij ons assortiment.

Smart lamp startpakketten

Welke fitting moet mijn smart lamp hebben?

Net als bij gewone (led)lampen heb je de keuze tussen verschillende fittingen. Welke fitting jij kiest hangt af van waar je de lamp in gaat plaatsen. Kijk naar de fitting van het armatuur en bijvoorbeeld het formaat van de lampenkap. De meeste smartlampen zoals Philips Hue komen in drie varianten; E27 (standaard), E24 (kleine fitting) en GU10 (spotjes).

Welke lichtsterkte (lumen) moet ik kiezen?

Het mooie van smart lampen is dat jij zelf de lichtsterkte bepaald en dat je gemakkelijk met je smartphone of tablet de helderheid instelt. Wel kun je de keuze maken tussen kleuren en warmte. Zo zijn er Smart Lampen die alleen wit geven maar je kunt ook voor een Smart Lamp gaan die verschillende kleuren licht geeft.

Slimme stekkers

Mocht je niet direct alle lampen in huis willen vervangen voor Smart Lampen kun je er ook voor kiezen om tussen overige lampen en het stopcontact een slimme stekker of fitting te plaatsen. Hiermee kun je alsnog met je smartphone of tablet een normale ledlamp aan- of uitschakelen.

Slimme stekkers

Smart lampen installeren video van Coolblue

Populaire smart lampen

Bekijk alle
Philips Hue White Ambiance GU10 Single Pack

Breid je Philips Hue systeem uit met de Philips Hue White Ambiance GU10 Single Pack. Met deze losse spot creëer je in elke ruimte de gewenste sfeer. De spot geeft alle tinten wit licht. Wanneer je de lamp dimt, wordt de lichtkleur warmer. Zo begin je de dag bijvoorbeeld met koel wit licht om energiek de dag door te komen. 's Avonds dim je het licht naar een warme tint tijdens een gezellig diner.

This is some text inside of a div block.
Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
32.95
Bestel direct
Philips Hue White Ambiance GU10 Duopack

Breid je Philips Hue systeem uit met het Philips Hue White Ambiance GU10 Duopack. Het pakket bestaat uit 2 losse spots waarmee je in elke ruimte de gewenste sfeer creëert. De spot geeft alle tinten wit licht. Wanneer je de lamp dimt, wordt de lichtkleur warmer. Zo begin je de dag bijvoorbeeld met koel wit licht om energiek de dag door te komen. 's Avonds dim je het licht naar een warme tint tijdens een gezellig diner.

This is some text inside of a div block.
Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
44.95
Bestel direct
Philips Hue White and Color E27 4-Pack

Ben je in het bezit van een Philips Hue Starter Pack en wil je deze uitbreiden met een extra ledlampen? Dan is het Philips Hue White and Color 4-Pack geschikt voor jou. Het pakket bestaat uit 4 losse White and Color lampen. Je draait hem in elk E27-armatuur en je hebt via de Philips Hue app keuze uit hoogwaardig wit en gekleurd licht. Vanaf de bank, met je smartphone of tablet in de hand, bedien jij jouw verlichting.

This is some text inside of a div block.
Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
169.00
Bestel direct
Philips Hue White and Color GU10 Losse Lamp

Ben je in het bezit van een Philips Hue Starters Pack met GU10 fitting en wil je deze uitbreiden met een extra lamp? Dan is deze Philips Hue losse ledlamp geschikt voor jou. Het startpakket is uit te breiden tot 50 lampen. Je hebt via de Philips Hue app keuze uit miljoenen kleuren. Vanaf de bank, met je smartphone of tablet in de hand, bedien jij jouw verlichting.

This is some text inside of a div block.
Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
53.99
Bestel direct

homeautomation-expert.nl is
officieel partner en adviseur van