Voor 23.59 besteld, morgen in huis.
Gratis thuis bezorgd, ook op zondag!
Gratis retour bij Coolblue.

Een van de meest populaire smart home-categorieën is slimme verlichting. Deze verlichting kun je overal in huis gebruiken, is op afstand te bedienen en kan vaak communiceren met andere smart home-apparatuur. Met smart verlichting bepaal je zelf de verlichting in het hele huis.

Hulp bij het vinden van een Domotica Basisstation

Smart lampen geven een nieuwe betekenis aan licht. Je bedient smart verlichting via een app op je smartphone of tablet en stelt zo de gewenste lichtkleur en lichtintensiteit in. Hierdoor bepaal je zelf welke sfeer je in huis creëert. Naast het aan- en uitzetten van de lampen, biedt de app ook de mogelijkheid om verschillende lichtscènes in te stellen. Er bestaan volledige armaturen met een ingebouwde slimme lamp en losse smart lampen die je in je eigen armatuur draait. Wanneer je kiest voor slimme lampen in huis, heb je in de meeste gevallen wel een bridge van het gekozen merk nodig. Dit is namelijk de schakel tussen je router en smart lamp waardoor je je verlichting via de app bedient. Er zijn ook lampen met ingebouwde wifi en bluetooth. Let er per merk dus op wat je nodig hebt voordat je met slimme lampen begint.

Welke lichtsterkte moet mijn Smart Lamp hebben?

Het mooie van smart verlichting is dat jij zelf bepaald wat de lichtsterkte van de lamp is. Met je smartphone of tablet bepaal jij zelf de helderheid en warmte van het licht.

Welke fitting moet mijn smart lamp hebben?

Het mooie van smart verlichting is dat jij zelf bepaald wat de lichtsterkte van de lamp is. Met je smartphone of tablet bepaal jij zelf de helderheid en warmte van het licht.

Slimme stekkers

Het mooie van smart verlichting is dat jij zelf bepaald wat de lichtsterkte van de lamp is. Met je smartphone of tablet bepaal jij zelf de helderheid en warmte van het licht.

Smart fittingen

Het mooie van smart verlichting is dat jij zelf bepaald wat de lichtsterkte van de lamp is. Met je smartphone of tablet bepaal jij zelf de helderheid en warmte van het licht.

Advies over robotstofzuigers

Of je nu houdt van de nieuwste technologie, een hekel hebt aan schoonmaken of niet meer zo mobiel als vroeger bent, robotstofzuigers zijn een leuke manier om een ​​nogal saai huishoudelijke klus te klaren. En ze zien er zeker indrukwekkend uit, maar met prijzen die oplopen tot wel 800 euro, is het de moeite waard precies te weten wat je krijgt voordat je investeert in een robot stofzuiger.

Fabricanten beweren niet dat robotstofzuigers zo goed zijn als uw standaard huishoudelijke stofzuiger als het gaat om zuigkracht en stofcapaciteit, dus als dat alles is wat u zoekt, is het misschien beter om een ​​goede normale traditionele te kopen. Maar ze zijn een handige manier om uw vloeren met minimale inspanning stofvrij te maken. De meeste komen ook met apps, dus je kunt ze buitenshuis bedienen. Denk, voordat je iets koopt, na over wat je prioriteiten zijn: wil je goede zuigkracht, heb je veel krappe plekken rond je huis die moeten worden schoongemaakt of obstakels die je moet vermijden? Op basis van je eisen kun je de beste voor je uitkiezen en veel plezier beleven aan het schoonmaken van je huis, of laat het zijn magie werken terwijl je aan het werk bent.

Hoe werkt een robotstofzuiger?

Hoewel hun exacte werking van het merk en de fabrikant afhangt, werken robotstofzuigers over het algemeen door ze zo ver mogelijk in een richting te reinigen totdat ze tegen een voorwerp botsen, zich omdraaien en willekeurig rondgaan in een kamer in vormen die lijken op die van een spiraal. De robotstofzuigers maken ook gebruik van sensoren om te bepalen waar ze moeten schoonmaken en welke gebieden ze moeten vermijden (bijvoorbeeld de bovenkant van een trap).Meer intelligente robotstofzuigers kunnen een kamer in kaart brengen om een ​​pad uit te stippelen en obstakels te ontwijken voordat ze er tegenaan rijden. Sommigen doen dit met behulp van camera's, anderen gebruiken lasers om te navigeren. Deze robots detecteren reflecties op de laser om te bepalen waar obstakels zich in 360 graden bevinden, waardoor de robot beide een kaart kan maken en weten waar deze zich op de kaart bevindt. Deze robots houden bij wat is gereinigd en wat er nog moet worden schoongemaakt totdat ze dat specifieke gedeelte van uw huis hebben voltooid.Deze robots kunnen ook beschikken over vuildetectiefuncties waarmee ze kunnen zien hoeveel vuil er door hun borstels wordt gevangen, en meer aandacht besteden aan het reinigen van die gebieden. (Als het u bijvoorbeeld is gelukt om een ​​plant omver te gooien, zou de machine dat gebied grondiger reinigen.) Veel robots hebben ook mogelijkheden om de muur te volgen; Met behulp van deze methode blijft de robot naast een obstakel schoonmaken met behulp van een infraroodsensor om te detecteren hoe dicht het obstakel de robot kan raken zonder erin te botsen.

Voordelen van een robotstofzuiger

Omdat robotstofzuigers over het algemeen erg klein zijn, hebben ze niet veel onderhoud nodig. Ze bevatten ook niet veel componenten, dus het is gemakkelijker om ze schoon te maken of een onderdeel te vervangen wanneer het kapot gaat. Het enige dat regelmatig moet worden gereinigd of vervangen, is het filter, de stofzak of de afvalbak.

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen de neiging hebben robotstofzuigers te kiezen boven traditionele stofzuigers, komt vooral omdat de meeste robotstofzuigers worden geleverd met een programmeerbare schemafunctie. Op deze manier kun jeervoor kiezen een timer in te stellen zodat het apparaat op een bepaald tijdstip van de dag automatisch een gebied in huis gaat schoonmaken. Deze functie is wat deze kleine apparaten zo veelgevraagd maakt, samen met andere indrukwekkende functies, zoals automatische uitschakeling of zelfoplaadbare functie.

Het huis schoonmaken is geen leuke taak, het is eigenlijk heel tijd consumerend en voor drukke ouders die veel dingen tegelijk moeten doen kan het gebruik van een robotstofzuiger de ideale oplossing zijn. Door een robotstofzuiger te gebruiken, slaag je er in veel tijd te besparen, zodat je deze kunt gebruiken om door te gaan met je dagelijkse activiteiten of om iets productiefs te doen.

Nadelen van een robotstofzuiger

Robotstofzuigers bestaan nog niet lang, dus ze zijn nog steeds erg duur. Hoewel je goedkope modellen kunt vinden, is het beter om meer dan 300 euro te betalen voor een robotstofzuiger, zodat je geweldige resultaten behaalt bij elk gebruik. Houd er rekening mee dat hoe meer functies je wilt, hoe duurder het wordt, dus kies je stofzuiger verstandig.

Een van de grootste nadelen van een robotstofzuiger is dat je niet dezelfde resultaten krijgt als met een traditionele stofzuiger. Deze apparaten zijn zeer handig en dat is zeker, maar als je perfect schoon wilt maken en jouw hardhouten oppervlakken schoon en tapijt zacht en netjes wilt laten, dan moet je een deel van het werk van jouw robotstofzuiger afronden.

Top 4 robotstofzuiger op basis van reviews en interesse

Merk
Blaupunkt
iRobot
Eufy
Neato
Accuspanning
220 Volt
33 Volt
18,4 Volt
19 Volt
Oplaadstation
Oplaadtijd
4 uur
3 uur
6 uur
1,5 uur
Automatisch opladen
Automatisch hervatten
Opvangcapaciteit
0,5 liter
0,6 liter
0,6 liter
0,7 liter
Geschikt voor hoeken
Geschikt voor huisdierharen
Geschikt voor vloeren
Harde vloeren, Laagpolig tapijt, Hoogpolig tapijt
Harde vloeren, Laagpolig tapijt
Harde vloeren, Laagpolig tapijt
Harde vloeren, Laagpolig tapijt
Werkt met smartphone/tablet
Prijs
€ 379
€ 659
€ 199
€ 179
Protocol
433.92 MHz, Bluetooth, WiFi, Z-Wave, Z-Wave Plus, Zigbee
WiFi, Z-Wave
Koppelbare producten
25.000
2
Connecties
Wifi, Bluetooth, Infrarood
Wifi
Bereik binnenshuis
50 meter
30 meter
Opslag capaciteit
512 GB
6 GB
Draadloze installatie
iOS app
Android app
Windows phone app
Spraak besturing
Inclusief bridge
Prijs
€ 299
€ 549

homeautomation-expert.nl is
officieel partner en adviseur van